Czekoladowy rytuał – warsztaty kulinarne (BRAK MIEJSC!)

To warsztaty, podczas których czekolada stanie się prawdziwym rytuałem przyjemności!
Wspólnie przygotujemy słynną dubajską czekoladę z pistacjami – krok po kroku, z myślą o celebrowaniu małych chwil dla siebie. Każdy uczestnik stworzy swoją własną mini tabliczkę, którą zabierze po warsztatach do domu, by cieszyć się jej smakiem w dowolnym momencie. Uzupełnieniem tego doświadczenia będzie aromatyczna herbata Chai masala, która jak żadna inna rozgrzeje nas w ten zimowy wieczór, w międzyczasie będziemy na luzie rozmawiać o wszystkim, co słodkie, w rytm najsmaczniejszej muzyki filmowej.
Warsztaty poprowadzi Franek Jones.
O prowadzącym:
Franek Jones – absolwent łódzkiej filmówki, laureat Nagrody Łódzkich Dziennikarzy na 37. Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi, Grand prix na festiwalu Teatralny Kufar w Mińsku oraz nagrody Best performance in a leading role na Underdog Film Festival. Piecze od 7 roku życia. Doświadczenie zdobywał od 16 roku życia, pracując w warszawskich restauracjach na stanowiskach cukierniczych. Swoimi podróżami przepisami, grafikami i kolażami dzieli się w mediach społecznościowych i na swojej stronie internetowej.
Informacje organizacyjne:
Kiedy? 14.02.2025 r., godz. 17.00 – 19.00
Gdzie? kawiarnia Nowe Miejsce
Dla kogo? dla Młodych (16-35 lat)
Cena: 20 zł
Zapisy: kliknij TUTAJ! (BRAK MIEJSC!)
Warsztaty kulinarne w ramach cyklu „Przyjemne z pożytecznym”. Cykl jest inicjatywą młodzieży z IX Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Nowakowskiego w Bydgoszczy i został wypracowany w ramach programu Bardzo Młoda Kultura.