Przejdź do treści

Ô petit délice – czyli sztuka robienia makaroników

INFORMACJE

Dla wszystkich

Zapraszamy Was do Młynów Rothera na wyjątkowe warsztaty kulinarne, które poprowadzi Arnaud Kaszkowiak. Cukiernik wprowadzi uczestników w tajniki pieczenia delikatnych i pysznych francuskich słodkości – makaroników. Dzieląc się swoją miłością do francuskich wypieków, pomoże każdemu stworzyć swoje małe arcydzieło.

 


Arnaud Kaszkowiak

Arnaud Kaszkowiak to rodowity Francuz, który po zakończeniu kariery wojskowej w NATO, odkrył swoją pasję do pieczenia makaroników. Jego słodkości szybko zdobyły serca bydgoszczan – najpierw na Frymarku, a teraz w klimatycznej kawiarence Ô petit délice przy ul. Batorego 4. Arnaud, choć pochodzi z północnej Francji, wybrał Polskę, gdzie mieszka od 10 lat. Jego makaroniki w ponad 90 smakach to połączenie francuskiej precyzji i pasji do cukiernictwa.

 


Informacje organizacyjne:
Kiedy? 04.04.2025 r., godz. 17.00-20.00
Gdzie? kawiarnia Nowe Miejsce w Młynach Rothera
Dla kogo? dla wszystkich
Cena: 50 zł
Zapisy: TUTAJ

 

Warsztaty kulinarne w ramach cyklu „Przyjemne z pożytecznym”. Cykl jest inicjatywą młodzieży z IX Liceum Ogólnokształcącego im. Tadeusza Nowakowskiego w Bydgoszczy i został wypracowany w ramach programu Bardzo Młoda Kultura.