Warsztaty kuchni gruzińskiej

INFORMACJE

Dla wszystkich

Gruzja to kraj nieoczywisty, pełen kontrastów i różnorodności. Przyciąga bogactwem przyrodniczym i kulturowym, kolorami oraz smakami. Zapach chaczapuri, lobio czy chinkali unosi się w powietrzu w każdym zakątku tego kraju.

Zapraszamy w kulinarną podróż po Gruzji. Razem przygotujemy ucztę pełną smaków. Nauczymy cię jak zrobić chaczapuri – tradycyjny placek nadziewany serem, orzechowy sos bażi, który odmienia różne potrawy oraz gruzińskie przystawki, bez których nikt w Gruzji nie zasiada do stołu. Podczas gotowania opowiemy ci o Gruzji i nauczymy podstawowych zwrotów (powtarzanie gruzińskich słów i zdań może okazać się trudniejsze od krojenia cebuli).

Warsztaty poprowadzą:

Ekaterina Lemonjava – Gruzinka, pochodząca z Megreli – regionu, z którego wywodzą się najpyszniejsze potrawy gruzińskie

Renata Lesner-Szwarc – związana z Gruzja od 2016 roku, gdzie wraz z Fundacją VERDA realizuje projekty społeczne

Warsztaty prowadzone będą w języku polskim z możliwością tłumaczenia konsekutywnego na język angielski i gruziński.

_

Informacje organizacyjne:
Kiedy? 29 października, godz. 12:00-14:00
Gdzie? Kawiarnia Nowe Miejsce
Dla kogo? dla wszystkich
Cena: bezpłatnie
Obowiązują zapisy – zapisz się tutaj KLIK!

Fot. Aneta Pawska

Skip to content

Newsletter

Nie chcesz, aby coś Ci umknęło? Zapisz się do newslettera i co tydzień otrzymuj przypomnienie o najbliższych wydarzeniach.

Po zapoznaniu się z polityką prywatności wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Centrum Nauki i Kultury Młyny Rothera moich danych osobowych w celu wysyłki elektronicznego newslettera.