Warsztaty kulinarne o kuchni flisackiej i szyperskiej z Filipem Malinowskim – BRAK MIEJSC
INFORMACJE
Podczas gotowania zupy z jesiotra, Filip Malinowski opowie o produktach, które pochodzą z Wisły oraz o wędrownych rybach. To jesiotr, łosoś, troć utrzymywały niegdyś przy życiu całe przybrzeżne miasteczka. Kucharz wskaże również na przyprawy, które trafiły do Polski m.in. dzięki żegludze wiślanej. Zapowiada się smakowicie!
Filip Mailnowski – Załozyciel Fundacji Zdrowego Życia, kucharz, architekt kulinarny i organizator Wolnego Jarmarku, doświadczony organizator i instruktor edukacyjnych warsztatów kulinarnych.
Informacje organizacyjne:
Kiedy? 11.11.2023 r., godz. 15.00 – 16.30
Gdzie? Nowe Miejsce
Dla kogo? dla wszystkich
Cena: bezpłatnie
Zapisy: kliknij TUTAJ!
Wystawa „Węzły. Opowieść o mieście nad rzeką” to projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach VIII osi priorytetowej, działanie 8.1 Ochrona dziedzictwa kulturowego i rozwój zasobów kultury Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko na lata 2014-2020.
Fot. Aneta Pawska